Biografie 


1993

Geboren in het Spittaal in Zutphen.

 

1994

1 jaar geworden, mijn 1e speelgoedmicrofoon gekregen.


1999

 Ralph wint Hoven's Volksfeest en wint hiermee 100 gulden en een grote beker, van de 100 gulden is destijds een microfoon aangeschaft.
2000 

Ralph Vertolkt het liedje Sandra Sandra, Gerrit Gerrit (origineel Anton Aus Tirol) voor zijn zus en zwager ter ere van hun jubileum dat ze samen zijn.


                   

2001 tm 2006

Ralph gaat met zus Sandra en zwager Gerrit mee als hun optreden en zingt met Gerrit dan New York en Glimlach van een kind. Daarnaast doet Ralph mee met de karaoke 's op vakanties.

2008    

Begin dit jaar doet Ralph mee aan de schoolmusical Take Over. Deze musical vind 3 dagen lang plaats in theater de Hanzehof.  Ook doet Ralph in het najaar van 2008 mee aan de opnames van X Factor. Met mijn deelname heb ik in de troskompas gestaan en een stukje gezongen op shownieuws van SBS6.

 

2009

Ralph danst mee voor Dance4Life tijdens een schoolevenement.  Ook doet Ralph mee aan de schoolmusical wederom weer in Theater de Hanzehof. Ditmaal de Storm van Prospero. Ralph was hier actief in het  achtergrondkoor en had een acteer rol als soldaat. 

2010

Ralph Behaalt zijn Diploma Handel & Administratie op het Stedelijk Dalton College in Zutphen.  Het zingen word steeds moeilijker en Ralph zet het even op een lager pitje. 

2012

Ralph is gevraagd voor de 100 koppige jury van het programma The Winner Is... op de Duitse zender Sat1. Linda de Mol presenteerde het en Musse T (Producer van onder andere Sex Bomb) zat ook in de jury.

 

2014

Ralph pakt het zingen weer een beetje op, Samen met schoonzus Lianne Poledda gaan ze de uitdaging aan in The Voice of Zutphen / Zutphen's Talent.  

2015 

Ralph neemt het nummer Laat mij nu maar met rust op in de thuisstudio van Pascal Nöbel.  Ralph Behaalde de 4e  prijs in The Voice of Zutphen / Zutphens Talent en schoonzus Lianne de 3e prijs.  Ralph schaft in dit jaar ook zijn eigen apparatuur aan. Ook is Ralph benaderd door platenlabel Flash Music Europe.

2016 

Ralph doet een gooi bij Idols en haalt het tot de televisie audities, Helaas niet door naar het theater. 

2017

Ralph's auditie bij Idols werd uitgezonden, vanaf hier is hij zanglessen gaan nemen en even later heeft hij een eigen website opgestart. Hij komt in aanmerking voor enkele optredens voor podiumervaring en doet mee aan bandprojecten. Verder doet Ralph in dit jaar figuratiewerk voor de serie Toon.2018

Ralph heeft meegedaan aan verschillende korte bandprojecten. Zo heeft hij met Unlimited Rhythms mogen optreden bij Poppodium Gigant in Apeldoorn, niet de minste plek.  Dit is zo goed bevallen dat hierop nog een seizoen volgde ditmaal met de formatie Imaginary Secrets en heeft Ralph nog een oefenbandje in eigen stad onder de naam: Local Heroes III.  Verder heeft Ralph nog wat optredens gepland staan dit jaar en is recent winnaar geworden van Helden van Eefde 2018. Verder gaat Ralph dit jaar naar de Babette Labeij Music Academy in Amsterdam. 2019/2020

Ralph heeft mogen optreden bij theater onder de molen, het was een avondvullende voorstelling. Hij doet ook nog mee aan enkele bandoptredens in poppodium Gigant in Apeldoorn en doet zo nu en dan filmpjes plaatsen op instagram. Ralph gaat ook nogsteeds naar de Babette Labeij Music Academy in Amsterdam. 


2020 - 2023

Ralph is wat meer in de achtergrond verdwenen, zingen doet die nog steeds maar optreden iets minder. Het laatste optreden wat plaatsvond was met de Babette Labeij Music Academy in 2022 bij het Concertgebouw van Amsterdam,  Prachtige locatie en ervaring!  Verder doet Ralph veel Genealogisch onderzoek als hobby. Naast zijn eigen stamboom probeert die ook andermans puzzelstukjes te lijmen om de achtergrond en het verhaal van het verleden in het heden voort te zetten.