Gran Canaria is een eiland van de Spaans Canarische Eilandengroep.  

Samen met een vriend ging ik op ontdekkingsreis op dit levendige eiland.De dagen voor vertrek

In de huidige COVID situatie is het allemaal wat meer gedoe dan normaal om op reis te gaan, iedereen die reist zal rekening moeten houden met onzekerheden zoals of de reis wel of niet doorgaat, welke documenten je mee moet nemen op reis en of je een vaccinatiebewijs nodig hebt ja of nee. 

Samen met mijn reismaatje Alex waren wij ruim van te voren begonnen met het uitzoeken van de locatie en het hotel. In tegenstelling tot veel mensen hebben wij ervoor gekozen dit niet via een pakketreis te doen in deze tijd maar alles zelf los te boeken. Het voordeel hiervan was dat wij vrij goedkoop op reis konden, het nadeel is dat je iets meer risico loopt als je niet kiest voor een annuleringsverzekering. 

Na het vinden van een geschikt hotel en vliegtickets konden wij de documenten in orde gaan maken. Van online inchecken bij de vliegtuigmaatschappijen tot het scannen van onze vaccinatiebewijzen en de gezondheidsformulieren invullen. Omdat Gran Canaria bij een Spaanse eilandengroep hoort hebben wij online een soort "COVID VISUM" moeten invullen. Deze was verplicht voor iedereen die Spanje in zou willen komen.


Zonder bovenstaande gegevens wordt je de toegang tot Spanje ontzegt. Check, dubbelcheck zeg ik altijd.....

Aangekomen op de bestemming

Inmiddels na een lange vlucht met Transavia aangekomen op het eiland, Terwijl ik met volle energie wacht bij de kofferbanden was Alex inmiddels al de huurauto aan het regelen die wij van te voren hebben gereserveerd. Op advies hebben wij dit gedaan bij Cicar autoverhuur. Let altijd op waar je jouw auto huurt en dat je hem all risk verzekerd hebt. Om oplichting te voorkomen kun je ook altijd foto's van je auto maken op het moment dat je hem in ontvangst neemt,

Inmiddels rijdend op de snelweg met palmbomen om ons heen, goede muziek op en een mooi uitzicht over de bergen kan de vakantie eindelijk beginnen. Aangekomen bij ons Appartement hebben wij onze koffers uitgepakt en zijn wij er gezellig op uit gegaan. TIP: Voor uit eten op Gran Canaria kan je al voor onder de 10,- per persoon uit eten gaan. 

Het Appartement

Ons Appartement was heel ruim, het had twee sterren maar daar had rustig een ster bij gemogen. Het was modern, onlangs gerenoveerd, er was een zwembad en s'ochtens gratis broodjes aan de deur. Ook stond er bij aankomst een heerlijke fles met koud water voor ons klaar, dat noem ik service :).

Verder had het appartement hele fijne bedden, een balkon, regendouche en het was op loopafstand van het strand. Ons Appartement werd dagelijks schoongemaakt en zelfs de afwas werd gedaan. De Host was erg betrokken en konden wij altijd whatsappen als er iets mis was.

Winkelen

Naast dat het mooie weer, het strand of lekker liggen bij het zwembad kun je op Gran Canaria ook heerlijk shoppen. Er zijn genoeg winkels te vinden op het eiland. bij ons hotel in de buurt kon dat bij Yumbo of Cita winkelcentrum. Hier kon je eventueel ook een hapje eten, net als aan de boulevard van het strand en diverse andere plekken.

Het eiland verkennen

Wij zijn een dag de bergen in geweest, hier vind je prachtige uitzichten en het is zeker aan te raden om niet een maar meerdere plekken op het eiland te ontdekken. Er is veel bekijks onderweg, let wel goed op dat je langzaam rijdt en goed oplet met bochten. Sommige bochten vond ik ietwat gevaarlijk ogen omdat ze geen afscheiding hadden, alsof je erin zou rijden als je niet goed oplet. 

Heb je geen eigen auto? dan kun je ook het openbaar vervoer gebruiken om je rond te wanen op het eiland of je kan ervoor kiezen een taxi te huren. Let er op dat als je een taxi wilt huren je de prijs van te voren afspreekt of deze taxi online boekt zodat deze prijs vaststaat. Anders blijft de kilometerteller namelijk lopen en kan je duurder uitkomen.

Ook zou je het openbaar vervoer kunnen overwegen, ga bijvoorbeeld een dagje naar Puerto Rico, La Palma of San Augustin. De busverbindingen zijn heel goed op het eiland en een kaartje kopen kan in de bus zelf. Voor mensen die niet over een auto beschikken of een taxi te duur vinden is dit een mooie goedkope oplossing.

Duinen

Je kan ook een wandeling maken door de duinen , deze loopt 7km door van Playa del Ingles strand naar playa de Maspalomas. Ook hier heb je hele leuke strandtentjes om te eten, een prachtig strand, mooie hotels en leuke winkels. Neem wel voldoende water mee als je door de duinen gaat lopen en let goed op waar je loopt. 

Het zand in de duinen verplaatst zich continue en je wilt niet in je eentje verdwalen. Ga er vooral s'nachts niet lopen omdat je dan mogelijk de dieptes niet goed kan inschatten. Verder is het wel een aanrader als je maar een beetje oplet dat je voldoende hydrateert en oplet waar je loopt. 

Aqualand

En als je een echte waterrat bent zou je ook eens een bezoek moeten brengen aan Aqualand. Dit zwemparadijs beschikt over meerdere toffe snelle glijbanen en is een aanwinst voor het eiland. Een tip als je in het najaar gaat want dan kan het er een stuk rustiger zijn dan wanneer je gaat in het hoogseizoen. 

Er is in dit zwembad onder andere een golfslagbad, enkele bandenglijbanen, een lazyriver, een waterplay house en enkele raceglijbanen. Houdt er rekening mee dat je veel gaat lopen in dit park dus ik raad aan waterschoenen aan te trekken, slippers moet je namelijk in de bakken beneden leggen waardoor je met je blote voeten over soms heet asfalt moet lopen, niet echt prettig spreek ik uit ervaring.

Activiteiten boeken

Verder hebben wij particulier een boot gehuurd, hier waren wij ongeveer 40,- euro per persoon voor kwijt exclusief de 200,- euro borg die betaald moest worden. Je Nederlands vaarbewijs is geldig als officieel vaarbewijsdocument. Dit kan ik iedereen aanraden en het is niet duur opgezet.

Je kan er ook voor kiezen om met een organisator de zee op te gaan, wellicht spot je nog dolfijnen en ontmoet je nieuwe mensen op de boot. Dit doe je in groepsverband en je wordt bij je hotel opgehaald voor de activiteit. Je moet wel opletten waar je deze activiteit huurt, er lopen veel mensen op straat die je zullen aanspreken over de activiteiten. Loopt iets verder het strand op en je komt eerlijke verkopers tegen die wat minder opdringen en een brochure met eerlijke prijzen en uitleg laten zien.

Naast dat je met de boot weg kan kun je ook andere activiteiten boeken, zoals een fietstocht of ga als echte daredevil paragliden maar je kan ook gaan surfen, met de bananenboot mee of huur een leuke waterfiets met ingebouwde glijbaan. Welke activiteit je ook boekt het is zeker de moeite waard en brengt je vakantiegevoel naar een nieuw level.


Conclusie

Wij hebben genoten van onze reis naar Gran Canaria en zullen het zeker nog eens bezoeken, ben je echt toe aan zon, een andere omgeving en een hele goede flow van gezelligheid? ga dan naar Gran Canaria!